In het Brabantse dorpje van mijn jeugd groeiden in de zomer korenbloemen langs de slootjes, waren er bramen in de herfst en speelden we alle seizoenen buiten. Een fijne jeugd, waar ik mooie herinneringen aan heb.

Mijn eerste ‘echte’ baan was als assistent van de landelijk projectleider van een organisatie in werkgelegenheidsprojecten. Ik vond het helemaal geweldig: 100 herintreders begeleiden die langer dan tien jaar uit het arbeidsproces waren plus evenveel bedrijven waar ze ervaring op zouden kunnen doen.

Mijn bureau verhuisde vanuit Den Haag naar de Voorpost Indische Buurt in Amsterdam-Oost (een houten keet met een tafel een stoel) waar ik de dagelijkse gang van zaken moest organiseren. Niemand dacht dat ik het daar van de grond zou krijgen met mijn zachte g, maar dat liep anders :).

In die tijd ontmoette ik mijn toekomstige man en samen startten we eind jaren ’80 een woningmakelaardij in nieuwbouwprojecten op een A1-locatie in Rotterdam. Keihard werken en alles geven, ik was het gewend :).

In diezelfde tijd zetten we met heel veel liefde 3 mannetjes op de wereld. Het was een intensieve tijd met een drukbezette man, drie kleine kinderen, een bloeiend bedrijf, familie, vrienden en dat eeuwige, never ending huishouden. Met hoeveel liefde ik alles ook deed: het waren gewoon tropenjaren.

In 1999 ben ik op verzoek van onze medewerkers (op dat moment 55) hen gaan coachen. De organisatie groeide snel en het vastgoed is dynamisch. Ontwikkelingen gaan hard óf stremmen ineens. De uitdagingen waren dan ook talrijk.

Ik volgde opleidingen in leiderschap, management en managementcoaching en loodste onze medewerkers door stressvolle fasen, leiderschapsissues, klantenproblematiek en ontwikkelvragen. Het hele proces van luisteren, ontwarren, bevragen, verkennen, samen oplossen, ik groeide erin en werd er gelukkig van.

Toen kwam de vastgoedcrisis. Bouwers en ontwikkelaars vielen als eerste om; wij volgden daarna. Mijn huwelijk sneuvelde en ik verloor mijn nest. Het was aan mij om mezelf opnieuw uit te vinden en met 0 euro een nieuw bedrijf op poten te zetten. Een vol jaar met vervelende toestanden maakten deze uitdaging nog iets minder gemakkelijk.

Maar het lukte. Ik leerde mijn onzekerheden te overwinnen. Niet te denken: “Wie ben ik om anderen te adviseren?” maar mijn eigenwaarde opnieuw te ontdekken en eigen keuzes te maken. Sindsdien kan ik creëeren wat ik nodig heb om gelukkig te zijn, lief te hebben en voldoening te ervaren op mijn voorwaarden.

Ik werk met en voor vrouwen, omdat ik hen geluk, vertrouwen en succes gun. En omdat ze meestal helemaal onder aan hun eigen lijstje staan.

Mijn werkgebied is het versterken van hun positie in organisaties, omdat ik het bedrijfsleven ‘versta’, zelf leiding heb gegeven en begrijp hoeveel er kan spelen. En omdat juist daar een beroep wordt gedaan op zelfvertrouwen. En daar ‘ben’ ik van :).

Tijd gaat voor een groot deel naar mijn werk. Mijn klanten zijn ontzettend belangrijk voor mij en ik ben vaak in gedachten met hen bezig. Die workaholic-achtige houding levert mooie resultaten op, maar is natuurlijk niet altijd goed voor je privé-leven (bij de loodgieter thuis …).

Mijn bourgondische inslag moet ik meestal bekopen met diëten. (Daar vallen ook alle maatregelen onder die men ‘geen dieet‘ noemt.) Ik houd zelfs van kookboeken, al kan ik helemaal niet koken. Ook niet huishouden, trouwens. Wat een gedoe. 

Gevoel neem ik serieus. Drama niet. Humor weer wel.

Tot slot. Het leven vraagt om ‘navigeren’ Het is dan ook nodig om steeds opnieuw je wensen en verlangens te checken. Om grenzen te communiceren. En te kunnen groeien als mens en als professional. Zodat we ons gelukkig kunnen voelen en voldoening ervaren. That’s it :).

 

Tineke Bloemen Coaching & Communicatie
Kantooradres: Willibrordusstraat 12
5087 BS  DIESSEN
T. 06 83 60 97 22
M. info@tinekebloemen.nl
KvK Eindhoven 17148870